Vår tävlingsstrategi

Att ha en klar och tydlig strategi är viktigt i alla tävlingar, oavsett sport eller genre. Har man ingen tydlig strategi är det ingen spelare som vet hur de ska agera eller prioritera. Som med alla lag så är såklart även visionen med detta e-sportlag att ta oss långt som det bara går. Det gäller att ha ett tydligt mål framför sig, annars finns risken för spridningar i laget. När man väl funnit sin strategi gäller det att förmedla och kommunicera ut den till lagmedlemmarna på ett tydligt, konkret och effektivt sätt. Först då kan man vara säker på att hela laget strävar mot samma mål och principer och gör sitt bästa för att nå det gemensamma uppsatta målet. Det är a och o med ett lag och dess teambuilding, att ha en klar och konkret strategi.

Vad är vår strategi för att ta oss så långt som möjligt?

När det gäller vår strategi var samtliga i e-sportlaget överens om vad vi skulle sträva efter. Vi vill komma till VM i e-sport och vi vill ta en medaljplats, det är vårt största mål. För att komma dit måste vi då bli så bra som möjligt inom e-sporten. Detta gör vi genom att träna, träna och åter träna. Vi ska spendera minst 20 timmar i veckan framför datorspelen, och då främst CS. Vi ska öva på de olika kartorna och bli bekanta med de olika speluppläggen. Vi måste också öva oss på att hitta de viktigaste vapnen som ger högst poäng och hur vi ska agera när vi blir beskjutna av våra motståndare. Det gäller då att täcka upp för varandra och hjälpa varandra ur sådana situationer.

Vi planerar också att delta på så många mindre tävlingar och turneringar runt om i landet som möjligt för att öva oss i tävlandet. Det gäller att förbereda oss på de känslor en tävling utsöndrar och känna på det fokus som krävs för att hålla sig skärpt och inte göra några onödiga misstag som leder till att man blir beskjuten eller till och med dödad i spelet. Fokuserar vi på denna strategi har vi en bra chans att komma till VM i e-sport och förhoppningsvis till och med hamna på prispallen.