Spelstrategier

Det finns lite olika spelstrategier för Counter Strike som kan vara värda att känna till. Varje sådan spelstrategi representeras av en typ av bana där ett särskilt scenario utspelar sig. Dessa scenarier är relativt simpelt utformade och styr på vilka sätt de olika lagen kan vinna. Det gäller att hitta en spelstrategi man känner sig bekväm och trygg med. Det är då man som spelare har störst chanser att vinna i spelet. Spelstrategierna i Counter Strike kan vara framtagna av antingen spelutvecklarna, det vill säga de officiella, men kan också vara utformade av olika användare eller communityn. Det skiljer sig en hel del mellan de olika spelstrategierna när det kommer till egenskaper och funktioner.

De olika spelstrategierna

När det kommer till de officiella spelstrategierna finns det några olika spelsätt. Bomb Defuse innebär att terroristerna i spelet ska ta sig fram till en särskild plats, en så kallad bombzon, i syfte att aptera en bomb. Det är sedan insatsstyrkornas uppgift att förhindra att denna bomb sprängs. På de här banorna finns normalt två stycken bombplatser och om tiden skulle löpa ut är det insatsstyrkan som vinner. Ett annat spelsätt är Hostage Rescue, vilket kan sägas vara Counter-Strikes motdrag. Det innebär att terroristerna tagit gisslan och det är nu insatsstyrkornas uppdrag att frita dem. Insatsstyrkorna måste få gisslan att följa efter för att kunna frita dem. Rundan slutar först när samtliga överlevande ur gisslan kommer i säkerhet.

De andra spelstrategierna är de som kan ha utformats av användarna eller communityn. Dessa banor kallas för inofficiella vilket innebär att användarna skapar sina egna banor samt spelsätt. På grund av detta har flera nya spelsätt skapats. En av de mest kända spelstrategierna är Fight Yard/Fun Yard som i princip går ut på att döda motståndarlaget. En annan spelstrategi som är relativt välkänd är aim som för det mesta går ut på att skjuta sitt motståndarlag med antingen ett eller flera utvalda vapen. Det finns alltså lite olika spelstrategier i spelet Counter Strike som man kan använda sig av i sitt spelande. Det gäller att ha koll på strategierna och vad de innebär innan man ger sig in i spelet, annars kan man riskera att förlora relativt snabbt.