Poängen i CS

Counter Strikes poängsystem kan till en början verka ganska komplicerat, men när man väl kommit in i det är det inte så svårt att förstå. För det första har CS en inbyggd statistik som visas i form av en tabell. I den här tabellen kan spelarna bland annat se antal poäng varje enskild spelare har. Man kan också se vilka spelare som är terrorister och vilka som tillhör insatsstyrkor i den här tabellen. Utöver det kan man även se bland annat vem som har bomben, vilka spelare som är åskådare samt vilka spelare som är VIP. En hel del värdefulla saker med andra ord som man som spelare kan få reda på via denna tabell för statistik. Men hur får man då poäng i CS?

Hur man får poäng i CS

När en spelare lyckats döda en motståndare eller utfört ett uppdrag, då får man poäng. Lyckas man döda en motståndare får spelaren ett poäng, lyckas man aptera bomben samt spränga den erhåller man tre poäng, samt om man lyckas desarmera bomben får man också tre poäng. Råkar man döda sig själv eller en medspelare får man istället 1 minuspoäng. Samtliga dödsfall i spelet, förutom om man dör av att en bomb exploderar, resulterar i ett så kallat ”dödspoäng”. ”Ping”, det vill säga en spelares tidsfördröjning, varierar kraftigt mellan Counter Strikes olika internetspelare och är väldigt viktig för hur de olika vapnen kommer att reagera. Har man en hög ping kan man tyvärr uppleva att man hackar fram, vilket innebär att spelet blir väldigt svårmanövrerat.

För att erhålla så bra poäng som möjligt i CS gäller kort och gott att använda sitt vapen och skjuta mycket, samt undvika att själv bli skjuten. Det är det enklaste och mest grundläggande tips som finns att ge. Man ska också se till att de lag man spelar tillsammans med även vinner sina slag. När man spelar i lag är man såklart beroende av vad övriga spelare har för sig. Man kan också få poäng för olika vapen i spelet Counter Strike. Det gäller därmed att leta rätt på så många olika vapen som möjligt, i syfte att höja sina poäng avsevärt.